Over ons

In 1961 werkte Arie van den Herik bij een drukkerij in Rotterdam, waar werknemers ontslagen konden worden als ze de enveloppen niet snel genoeg konden tellen. In zijn slaapkamertje had Arie een klein 
trap-persje waar hij in de avond-uren wat visitekaartjes en familiedrukwerk maakte.

Het ging zo goed met zijn kleine bedrijfje dat hij besloot om ontslag te nemen bij de drukkerij (zelfs al kon hij nog zo snel tellen). Hij kocht een grotere pers voor drukwerk, een degel voor stansen en pregen en een snijmachine om... nou ja, om te snijden. Deze was toen net nieuw, en moest met de hand op de goede maat worden gedraaid. 
In 1968 besloot het hele gezin van Dordrecht naar ‘s-Gravendeel te verhuizen, en Arie verhuisde zijn apparaten mee naar een aardappelschuur. Ook kocht hij toen een cilinderpers en een zetmachine. 
Een jaar later verhuisde het gezin nog een keer, binnen ‘s-Gravendeel. En dat is nu onze drukkerij! 
Arie ging hier nu full-time werken, samen met zijn vrouw, en later zijn kinderen. Een aantal jaren later is de drukkerij begonnen met offset drukwerk. Die degel, die hebben wij nog! 

In 1999 besloot Arie met pensioen te gaan en heeft zijn zoon Gerard de drukkerij overgenomen. Hij heeft de drukkerij voortgezet en verder ontwikkeld, met onder andere moderne digitale printers, grote plotters én een snijmachine die niet meer met de hand hoeft te worden ingesteld. 

Ook begon hij op 1 juni 2011 een vestiging in Oosterhout, samen met zijn dochter Daniëlla. De twee belden elke dag over en weer, zodat de klant van allebei de vestigingen dezelfde kwaliteit kon verwachten.
Op 23 maart 2018 is Gerard van den Herik overleden, en om het familiebedrijf in de familie te houden heeft Daniëlla van den Herik het bedrijf overgenomen. 

 

Op 1 april 2021 bestaat Drukkerij van den Herik zestig jaar. Er is veel veranderd, en we kijken uit naar een toekomst waar er nog meer zal veranderen. De technologie blijft vooruitgaan, en wij gaan er graag in mee.