Over ons

Het begon allemaal in 1961, toen Arie van den Herik, een drukkerij begon in eigen huis te Dordrecht. Op een slaapkamertje had hij een klein trap-persje waarmee visitekaartjes en wat familiedrukwerk werd gedrukt. 
Overdag werkte Arie in loondienst bij een drukkerij te Rotterdam en in de avonduren was hij voor zichzelf aan het drukken.

Het ging zo goed met zijn bedrijfje dat hij een paar jaar later besloot een grotere pers, een degel en een snijmachine te kopen. Deze snijmachine moest nog met de hand op de juiste maat worden gedraaid.
In 1968 verhuisde het gezin van Dordrecht naar 's-Gravendeel, waar Arie verder ging met de drukkerij in een aardappelschuur. Er werd een cylinderpers en een zetmachine gekocht, wat behoorde tot de boekdruk.
In 1969 is het gezin nog een keer verhuisd binnen 's-Gravendeel naar waar nu de drukkerij staat.
Arie ging hier nu full-time werken. Enkele jaren later deed de offset zijn intrede en de boekdruk verdween naar de achtergrond. Sinds 1990 is ook het kopieerwerk een deel van de drukkerij geworden. Vanaf 1999 is Arie met pensioen en heeft zijn zoon, Gerard, de drukkerij voortgezet en verder ontwikkeld tot een moderne drukkerij van circa 300m2 waarbij ook het digitale werk een belangrijke rol speelt.

Drukkerij van den Herik in 's-Gravendeel bestaat sinds 1 april 2011 vijftig jaar. Door de sterke groei in de laatste jaren ontstond de behoefte om verder de vleugels uit te gaan slaan. Na onderzoek bleek dat er in Oosterhout mogelijkheden waren om een nieuwe vestiging te openen. Vanaf 1 juni 2011 is deze vestiging geopend. De twee vestigingen zijn vrijwel identiek aan elkaar. Het enige verschil is dat in de vestiging Oosterhout geen offsetdrukwerk wordt vervaardigd. De orders hiervoor kunnen daar wel aangenomen worden, wat vervolgens naar de vestiging in ‘s-Gravendeel wordt gebracht. Zo kan er een totaalpakket worden aangeboden naar de klant.